Recept

Ovesné řezy s mandlovo-švestkovým krémem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63886

Ingredience

80 g Kokosová moučka
4 polévková lžíce Med akátový
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
170 g Ovesné vločky
1 špetka Sůl mořská
1 ks Vanilkový lusk
Mandlový krém
65 g Máslo mandlové
1 kávová lžička Tresť vanilková
80 g Švestky sušené
Čokoládová poleva
1 kávová lžička Olej kokosový
30 g Čokoláda 70% kakao

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 178 kcal
Kilojoule 743kJ
7% Sacharidy 26 g
9% Tuky 7 g
2% Sodík 42 mg
7% Bílkoviny 4 g

Ovesné řezy s mandlovo-švestkovým krémem postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 180°C. Menší koláčovou podlouhlou formu (širokou 12-14cm) si vyložíme pečícím papírem.

2

Do mísy nasypeme rozmixované ovesné vločky, přidáme k ní kokosovou mouku, vyškrabaná zrníčka z jednoho vanilkového lusku, špetku soli a mírně vlahý tekutý med a olej. Těsto dobře promícháme, mělo by být dostatečně hladké a husté, nalejeme do připravené formy a vložíme ji do středu předehřáté trouby. Těsto pečeme přibližně 15 minut dozlatova.

3

Mezitím si připravíme mandlový krém: sušené nesířené švestky (bez pecek) pokrájíme nebo rozmixujeme na velmi malé kousky. Dáme je do mísy, přidáme k nim mandlové máslo, vanilkový extrakt a vyšleháme jemný nadýchaný krém.

4

Upečený korpus necháme vychladnout, poté povrch potřeme mandlovýmkrémem, polejeme polevou a odložíme ztuhnout do mrazničky asi na 30 minut.

5

Z mrazničky ho dáme do chladničky minimálně na 8 hodin.

6

Druhý den nakrájíme řezy a servírujeme.

Poznámka

Řezy si můžeme odložit do dózy s víkem, kterou dáme do chladničky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept