Ovesné řezy s mandlovo-švestkovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovesné řezy s mandlovo-švestkovým krémem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63886 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
80 g | Kokosová moučka |
4 polévková lžíce | Med akátový |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
170 g | Ovesné vločky |
1 špetka | Sůl mořská |
1 ks | Vanilkový lusk |
Mandlový krém | |
---|---|
65 g | Máslo mandlové |
80 g | Švestky sušené |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
Čokoládová poleva | |
30 g | Čokoláda 70% kakao |
1 kávová lžička | Olej kokosový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 130,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 3,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Ovesné vločky, Švestky sušené, Tresť vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kokosová moučka, Med akátový, Sůl mořská, Vanilkový lusk, Čokoláda 70% kakao mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Máslo mandlové, Olej kokosový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ovesné řezy s mandlovo-švestkovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 180°C. Menší koláčovou podlouhlou formu (širokou 12-14cm) si vyložíme pečícím papírem. |
2 | Do mísy nasypeme rozmixované ovesné vločky, přidáme k ní kokosovou mouku, vyškrabaná zrníčka z jednoho vanilkového lusku, špetku soli a mírně vlahý tekutý med a olej. Těsto dobře promícháme, mělo by být dostatečně hladké a husté, nalejeme do připravené formy a vložíme ji do středu předehřáté trouby. Těsto pečeme přibližně 15 minut dozlatova. |
3 | Mezitím si připravíme mandlový krém: sušené nesířené švestky (bez pecek) pokrájíme nebo rozmixujeme na velmi malé kousky. Dáme je do mísy, přidáme k nim mandlové máslo, vanilkový extrakt a vyšleháme jemný nadýchaný krém. |
4 | Upečený korpus necháme vychladnout, poté povrch potřeme mandlovýmkrémem, polejeme polevou a odložíme ztuhnout do mrazničky asi na 30 minut. |
5 | Z mrazničky ho dáme do chladničky minimálně na 8 hodin. |
6 | Druhý den nakrájíme řezy a servírujeme. |
Poznámka
Řezy si můžeme odložit do dózy s víkem, kterou dáme do chladničky.