Recept

Vepřové medailonky se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 6389
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Brambory
2 stroužek Česnek
100 g Fazole vařené
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
40 ml Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý celý
1 hrst Rukola
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová panenka
500 ml Voda pitná
120 g Žampiony čerstvé
1 špetka Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 541kJ
5% Sacharidy 16 g
24% Tuky 18 g
28% Sodík 566 mg
63% Bílkoviny 36 g

Vepřové medailonky se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Panenku nakrájíme na plátky, ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a necháme krátce odležet.

2

Omyté žampiony nakrájíme na plátky, očištěnou mrkev na tenké proužky. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na tenké hranolky.

3

Mrkev a žampiony krátce orestujeme na rozpáleném olivovém oleji. Poté přidáme uvařené fazole, nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek a promícháme. Na závěr přidáme brambory a dochutíme sójovou omáčkou.

4

Maso z obou stran orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova.

5

Rozdělíme na talíře, doplníme zeleninou, dozdobíme rukolou a podáváme.

Poznámka

Jako přílohu použijeme např. indický chléb Naan.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept