Recept

Oříškovo-makový koláč

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63890
Kategorie: Koláče

Ingredience

Na vytření formy
1 polévková lžíce Mouka pšeničná celozrnná
0,5 polévková lžíce Olej slunečnicový
Těsto
2 ks Banány
2 polévková lžíce Brusinky sušené
1 ks Hrušky
1 ks Jablka
80 g Mák mletý
0,3 kávová lžička Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
80 g Ořechy vlašské
100 g Ovesné vločky
1 kávová lžička Skořice mletá
0,5 kávová lžička Soda jedlá
1 špetka Sůl mořská
80 g Švestky sušené
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 243 kcal
Kilojoule 1 017kJ
9% Sacharidy 31 g
17% Tuky 12 g
4% Sodík 71 mg
11% Bílkoviny 6 g

Oříškovo-makový koláč postup přípravy receptu:

1

Dortovou formu vytřeme olejem a vysypeme moukou. Troubu si předehřejeme na 180°C.

2

Omyté a osušené jablko a hrušku nastrouháme do misky na jemném struhadle. Přidáme k nim zralé, vidličkou rozmačkané banány a vše promícháme tak, až vznikne ovocná kaše. Sušené nesířené švestky bez pecek a brusinky pokrájíme na drobné kousky.

3

V mixéru rozmixujeme ovesné vločky s vlašskými ořechy. Směs nasypeme do mísy a promícháme se špetkou soli, jedlou sodou, skořicí, muškátovým oříškem, mletým mákem a brusinkami. Pak přidáme vejce, ovocnou kaši a olej a vymícháme hladké těsto. Těsto nalijeme do připravené formy a vložíme do předehřáté trouby. Koláč pečeme dozlatova přibližně 30-35 minut. Když do něj píchneme špejlí a ta zůstane čistá, je upečený.

4

Koláč krájíme na porce až po vychladnutí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept