Recept

Karobový dezert s jogurtovou polevou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63895
Kategorie: Koláče

Ingredience

Těsto
1 ks Jablka
5 polévková lžíce Karob
2 špetka Kypřicí prášek do pečiva
150 g Med včelí
200 g Mouka špaldová
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 polévková lžíce Sirup javorový
1 špetka Sůl mořská
2 ks Vejce slepičí
Krém
1,5 polévková lžíce Čokoláda 70% kakao
1 polévková lžíce Med včelí
250 g Řecký jogurt
1 polévková lžíce Sirup Golden
5 polévková lžíce Sýr Lučina - termizovaný
1 ks Vejce slepičí
100 g Višně
50 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 183 kcal
Kilojoule 766kJ
8% Sacharidy 30 g
7% Tuky 5 g
2% Sodík 40 mg
8% Bílkoviny 4 g

Karobový dezert s jogurtovou polevou postup přípravy receptu:

1

Menší pečící plech (asi 20x20cm) vyložíme pečícím papírem. Troubu si předehřejeme 180°C.

2

Do mísy nasypeme špaldovou mouku, přídáme karob, sůl a kypřící prášek. Omyté oloupané jablko jemně nastrouháme do mísy k mouce, přidáme javorový sirup, med, mírně rozšlehané vejce a olej. Těsto vymícháme dohladka, pak ho nalejeme na připravený plech a pečeme pouze 10 minut.

3

Mezitím si připravíme krém: v misce si vymícháme zakysanou smetanu s jogurtem, Lučinou, zlatým sirupem, medem a rozšlehaným vejcem. Čerstvé višně omyjeme, osušíme a vypeckujeme. Čokoládu si pokrájíme na malé kousky.

4

Těsto po 10 minutách vytáhneme z trouby, přelejeme ho krémem po celé ploše, poklademe na něj višně, posypeme čokoládou a znovu ho dáme péct. Pečeme ha dalších 20-25 minut .

5

Upečený dezert necháme vychladnout, pak ho dáme do chladničky minimálně na 3 hodiny, aby pořádně ztuhnul.

6

Pak ho nakrájíme na porce a sservírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept