Recept

Valašské haferové knedlíky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 42 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 63899
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

450 g Borůvky
30 g Cukr krupice
150 g Cukr moučkový
20 g Droždí
330 ml Mléko polotučné
750 g Mouka pšeničná hrubá
80 g Mák mletý
150 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

69% Kalorie 1,355 kcal
Kilojoule 5 669kJ
58% Sacharidy 209 g
62% Tuky 47 g
22% Sodík 442 mg
55% Bílkoviny 31 g

Valašské haferové knedlíky postup přípravy receptu:

1

Droždí rozmícháme s krupicovým cukrem, přilijeme trochu vlažného mléka, promícháme a na teplém místě necháme vzejít kvásek.

2

V míse dobře promícháme mouku, vejce, špetku soli, zbytek vlažného mléka a kvásek. Vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které necháme vykynout.

3

Vykynuté těsto rozválíme na silnější plát a rozkrájíme na čtverce. Na každý čtverec těsta dáme omyté, okapané borůvky (mohou být i oslazené cukrem), dobře zabalíme a necháme znovu kynout.

4

Vykynuté knedlíky opatrně vkládáme do vroucí mírně osolené vody a podle velikosti vaříme 10-12 minut. Během vaření každý knedlík obrátíme.

5

Uvařené knedlíky vyjmeme z vody a ihned propíchneme vidličkou, aby z nich mohla uniknout pára a nesrazily se.

6

Při podávání knedlíky sypeme moučkovým cukrem, mletým mákem a přeléváme je rozpuštěným máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept