Knedlík Pálffy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Knedlík Pálffy
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 639 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
160 g | Máslo čerstvé |
5 dl | Mléko polotučné |
200 g | Slanina vepřová |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
6 ks | Vejce slepičí |
8 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 647,6mg |
Draslík | 236,9mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Knedlík Pálffy postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme housky na větší kostky a namočíme do mléka. |
2 | Na kostičky nakrájíme slaninu a necháme ji vyškvařit do sklovita. |
3 | Utřeme máslo s vejci, které postupně přidáváme a 2 žloutky. |
4 | Přidáme vymačkanou housku a slaninu, dobře promícháme a osolíme. |
5 | Vytvarujeme velký knedlík a vložíme do vroucí vody a v páře vaříme 1 1/2 hodiny. |