Osvěžující jahodová pěna s černým rybízem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Osvěžující jahodová pěna s černým rybízem
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63908 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
Pěna | |
---|---|
360 g | Jahody zahradní |
6 polévková lžíce | Rybíz černý |
1 kávová lžička | Sirup javorový |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
110 ml | Voda pitná |
3 polévková lžíce | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 254,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 69,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 99,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jahody zahradní, Rybíz černý, Sirup javorový, Tresť vanilková, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Osvěžující jahodová pěna s černým rybízem postup přípravy receptu:
1 | Do misky nasypeme práškovou želatinu, přidáme teplou vodu, rozmícháme a necháme ji nabobtnat. Mezitím omyté a odkapané jahody dáme do mísy, pak k nim přimícháme namočenou želatinu, přidáme vanilkový extrakt, lžičku javorového sirupu a tyčovým mixérem směs rozmixujeme. |
2 | V hrnci si přivedeme k varu trochu vody, na hrnec posadíme mísu, do ni dáme předem předšlehané bílky a nad parou je vyšleháme na tuhý sníh. Pak mísu se sněhem odstavíme z plotny a když pěna zchladne, postupně do ní metličkou zašleháme jahodovou směs. |
3 | Vzniklé pyré rozdělíme do misek, vložíme je do lednice, aby zatuhlo. |
4 | Před podáváním v misce rozmačkáme očištěný a omytý černý rybíz. Misky s jahodovou pěnou polijeme rozmačkaným rybízem a hned servírujeme. |