Jednoduchý recept

Ceviche - marinované kousky syrových ryb

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (21%)
ID receptu: 63909
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Citronová tráva
1 kávová lžička Cukr třtinový
1 hrst Koriandr čerstvý
3 ks Limetka
1 polévková lžíce Omáčka rybí
250 g Platýz - filety
1 špetka Sůl
10 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 150 kcal
Kilojoule 627kJ
7% Sacharidy 25 g
2% Tuky 1 g
12% Sodík 241 mg
24% Bílkoviny 14 g

Ceviche - marinované kousky syrových ryb postup přípravy receptu:

1

Rybí maso zbavené kůže a kostí nakrájíme na větší kostky nebo na plátky. Rozložíme je na talíř tak, aby se nepřekrývaly, a krátce marinujeme.

2

Marinádu připravíme z limetkové šťávy vymačkané ze 3 limetek a nasekané chilli papričky, přidáme najemno nasekaný česnek, koriandr, nasekaný kousek citronové trávy, nastrouhaný oloupaný zázvor, trochu třtinového cukru a rybí omáčky (můžeme dosolit podle chuti). Omáčka by měla být lehce pikantní, sladkokyselá, poměr ingrediencí ale můžeme upravit podle vlastní chuti.

3

Ihned podáváme.

Poznámka

Můžeme popužít různé druhy mořských ryb, např. halibuta nebo mořského vlka. Ceviche podáváme se směsí salátů, s nakrájenou okurkou, ale i rajčaty nebo jinou zeleninou, přelité trochou marinády. Můžeme vhodně doplnit tortillou nebo bramborami, i sladkými. Pochoutku ze syrových ryb nemůžeme dlouho uchovávat, proto připravíme vždy jen takové množství, které jsme schopni najednou zkonzumovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept