Artyčokové ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Artyčokové ragú
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 63912 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
4 ks | Artyčoky čerstvé |
4 ks | Bobkový list |
0,3 ks | Celer bulvový |
1 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Nové koření celé |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Olivy nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Rajčata sušená sterilovaná |
3 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
3 ks | Tymián čerstvý |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 87g |
Vitamín A | 12g |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 282,7mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Celer řapíkatý, Česnek, Citronová šťáva, Nové koření celé, Olivy nakládané, Rajčata sušená sterilovaná, Rozmarýn čerstvý, Šalotka, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sůl mořská, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Artyčoky čerstvé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Artyčokové ragú postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé artyčoky okrájíme a spolu s citronovou šťávou, 2 snítkami tymiánu, 2 snítkami rozmarýnu, lžičkou nového koření, 4 bobkovými listy, 2 lžícemi oleje a lžičkou soli dáme vařit. Když vše přivedeme k varu, hrnec z ohně odstavíme, přiklopíme pokličkou a artyčoky necháme 10-15 minut stát v horké vodě. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, osmahneme na něm oloupanou, nasekanou šalotku a česnek, přidáme očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu. Artyčoky nakrájíme a přidáme k zelenině. Krátce orestujeme, podlijeme vývarem, přidáme ještě po snítce rozmarýnu a tymiánu a asi pět minut vše společně dusíme. |
3 | Chvíli před dokončením přidáme do ragú olivy a sušená rajčata, už jen krátce prohřejeme. |
Poznámka
Podáváme nejlépe s pošírovaným filetem z halibuta.