Jednoduchý recept

Artyčokové ragú

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (21%)
ID receptu: 63912
Kategorie: Zelenina

Ingredience

4 ks Artyčoky čerstvé
4 ks Bobkový list
0,3 ks Celer bulvový
1 ks Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Nové koření celé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Olivy nakládané
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Rajčata sušená sterilovaná
3 ks Rozmarýn čerstvý
1 ks Šalotka
1 kávová lžička Sůl mořská
3 ks Tymián čerstvý
250 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,063 kcal
Kilojoule 4 449kJ
32% Sacharidy 115 g
52% Tuky 39 g
178% Sodík 4 g
41% Bílkoviny 23 g

Artyčokové ragú postup přípravy receptu:

1

Čerstvé artyčoky okrájíme a spolu s citronovou šťávou, 2 snítkami tymiánu, 2 snítkami rozmarýnu, lžičkou nového koření, 4 bobkovými listy, 2 lžícemi oleje a lžičkou soli dáme vařit. Když vše přivedeme k varu, hrnec z ohně odstavíme, přiklopíme pokličkou a artyčoky necháme 10-15 minut stát v horké vodě.

2

V hrnci rozpálíme olej, osmahneme na něm oloupanou, nasekanou šalotku a česnek, přidáme očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu. Artyčoky nakrájíme a přidáme k zelenině. Krátce orestujeme, podlijeme vývarem, přidáme ještě po snítce rozmarýnu a tymiánu a asi pět minut vše společně dusíme.

3

Chvíli před dokončením přidáme do ragú olivy a sušená rajčata, už jen krátce prohřejeme.

Poznámka

Podáváme nejlépe s pošírovaným filetem z halibuta.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept