Jednoduchý recept

Italská bruschetta s hovězím carpacciem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 63915

Ingredience

1 polévková lžíce Balsamico ocet
8 plátek Chléb italský bílý
200 g Hovězí svíčková
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Rukola
100 g Sýr Parmezán
2 špetka Sůl mořská
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 202 kcal
Kilojoule 844kJ
1% Sacharidy 2 g
13% Tuky 10 g
28% Sodík 554 mg
37% Bílkoviny 21 g

Italská bruschetta s hovězím carpacciem postup přípravy receptu:

1

Plátky bílého italského chleba opečeme na pánvi na olivovém oleji dozlatova, vyjmeme a potřeme česnekem. (Plátky můžeme také opéct pod grilem, ale olej chléb ochutí, úprava na tuku je tedy mnohem lepší).

2

Omytou rukolu ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem, trochou olivového oleje a balsamika. Naneseme ji na jednotlivé plátky opečeného chleba. Hovězí svíčkovou nakrájíme na velmi tenké plátky (cca 1–2 milimetry). Maso můžeme krájet na plátky o něco širší a ty potom mezi kuchyňskými fóliemi do tenka rozklepeme hladkou stranou paličky na maso. Masem obložíme připravené plátky opečeného chleba s rukolou a dochutíme olejem, solí, pepřem, popř. balsamikem. Nakonec bruschetty ozdobíme hoblinkami parmezánu. (Můžeme doplnit i tenkými plátky žampionů - není to však nutné.)

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept