Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 63916
Kategorie: Bonbony, čokolády, karamely

Ingredience

880 g Cukr krupice
225 g Cukr moučkový
40 g Kakao - prášek
80 g Kukuřičný sirup
150 g Máslo čerstvé
470 ml Mléko - podmáslí
2 kávová lžička Potravinářská barva
0,5 kávová lžička Soda jedlá
1,2 kávová lžička Sůl
55 g Sýr krémový
2,5 kávová lžička Tresť vanilková

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 486 kcal
Kilojoule 2 034kJ
27% Sacharidy 96 g
17% Tuky 13 g
6% Sodík 117 mg
4% Bílkoviny 2 g

Fudge Red Velvet postup přípravy receptu:

1

Alobalem vyložíme zapékací mísu o rozměrech 20 x 20 cm a alobal postříkáme olejem ve spreji.

2

Do hrnce o objemu nejméně 5,4 litru vlijeme podmáslí, světlý kukuřičný sirup, přidáme krupicový cukr, jedlou sodu a sůl, vše promícháme a na středně silném ohni šleháme, dokud směs nezačne vřít, hodně bublat a cukr se nerozpustí. Navlhčeným štětcem setřeme hmotu ze stěny hrnce, tím zabráníme tvorbě krystalů, do krnce vložíme cukrářský teploměr. Bez míchání zahřejeme na 115 °C.

3

Odstavíme hrnec, na směs nasypeme na kostičky nakrájené máslo 110 g ), pokapeme vanilkovou příchutí a červenou gelovou potravinářskou barvou, ale nemícháme! Vše necháme ležet na povrchu směsi, kdybychom míchali, začnou se tvořit krystaly a fudge by se stalo zrnitým. Necháme je vychladit na teplotu 46 °C, bez toho, že bychom s hrncem a hmotou v něm jakkoli pohybovali.

4

Vyjmeme teploměr a začneme hmotu intenzivně míchat vařečkou. Ze začátku bude lesklá a hustá, na povrchu s vrstvou másla. Jak se však začne máslo zapracovávat, hmota se stane méně lesklou. Po patnácti až dvaceti minutách míchání už bude mít matný vzhled polevy a fudge začne tuhnout, proto hmotu rychle přelijeme do připravené pečicí mísy a uhladíme ji.

5

V míse mixéru připravíme vrchní vrstvu. Smícháme 40 gramů změklého másla, smetanový sýr a lžičku vanilkové příchuti, šleháme středně vysokou rychlostí, dokud ve hmotě nezůstanou žádné kousky másla a hmota není nadýchaná. Přidáme 225 gramů moučkového cukru a špetku soli, nízkou rychlostí šleháme, až do zapracování cukru. Uvolníme hmotu od stěn a ode dna mísy, našleháme. Poté hmotu naneseme na fudge a uhladíme ji. Povrch můžeme posypat červeným zdobením a uložíme na hodinu chladnout do chladničky. Ztuhlé a vychlazené fudge vyjmeme ze zapékací mísy, odstraníme alobal a nakrájíme na čtverečky 2,5 x 2,5 cm. Tímto postupem jsme získali 1065 gramů bonbonů, které uchované v chladničce ve vzduchotěsné nádobě vydrží až 2 týdny. Před podáváním necháme fudge dojít do pokojové teploty.

Poznámka

Fudge nemusíme míchat ručně, můžeme použít tyčový mixér, tak, že po dosažení 115 °C dáme hmotu do velké mísy, ale neseškrabujeme ji ze stěny, ani ze dna hrnce. Přidáme máslo, červené barvivo a vanilkovou příchuť, necháme bez míchání vychladnout na 46 °C tak, jak je popsáno v receptu. Pak zpracováváme fudge hnětacím nástavcem na nízkou až střední rychlost, bude husté a matné během deseti až dvanácti minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept