Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 63917
Kategorie: Bonbony, čokolády, karamely

Ingredience

340 g Čokoláda bílá
180 g Créme fraiche
295 g Cukr krupice
110 g Máslo čerstvé
170 g Med včelí
200 g Pasta marshmallow
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 330 kcal
Kilojoule 1 380kJ
12% Sacharidy 43 g
24% Tuky 18 g
4% Sodík 73 mg
3% Bílkoviny 2 g

Medové bonbony postup přípravy receptu:

1

Alobalem vyložíme zapékací mísu o rozměrech 23 x 23 cm, alobal postříkáme olejem ve spreji.

2

Po délce rozpůlíme vanilkové lusky, vyškrábeme z nich semena ( dřeň ) a odložíme.

3

Za stálého míchání zahříváme ve středně velkém rendlíku máslo, crème fraîche, med, sůl a krupicový cukr, dokud se cukr nerozpustí a máslo nerozehřeje. Navlhčeným štětcem setřeme směs ze stěny rendlíku, tím zabráníme tvorbě krystalů.

4

Jakmile začne směs vřít, vložíme do ní cukrářský teploměr a za občasného zamíchání směs zahříváme na 116 °C.

5

Odstavíme rendlík, do směsi vsypeme nadrobno nakrájenou bílou čokoládu, dřeň z vanilkových lusků a krém marshmallow. Mícháme, dokud není hmota zcela hladká a čokoláda rozehřátá.

6

Nalijeme hmotu do připravené mísy s alobalem a přes noc ji necháme ztuhnout při pokojové teplotě, nebo alespoň 3 hodiny v chladničce.

7

Tuhé fudge vyklopíme z mísy a odstraníme alobal. Nakrájíme velkým ostrým nožem na kostičky, jednotlivě bonbony pečlivě zabalíme do svačinového papíru a v uzavřené vzduchotěsné nádobě je uchováváme v chladničce, kde vydrží až dva týdny. Protože toto fudge je měkké, podáváme je ihned po vyjmutí z chladničky. Při dodržení tohoto postupu získáme 1120 gramů lahodných bonbonů.

Poznámka

Místo crème fraîche můžeme použít stejné množství zakysané smetany, výsledná chuť však bude výraznější.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept