Medové bonbony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medové bonbony
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 80 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | tomaš |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 63917 |
Kategorie: | Bonbony, čokolády, karamely |
Ingredience
340 g | Čokoláda bílá |
180 g | Créme fraiche |
295 g | Cukr krupice |
110 g | Máslo čerstvé |
170 g | Med včelí |
200 g | Pasta marshmallow |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 13,6mg |
Draslík | 71,1mg |
Vláknina | 136,0mg |
Vitamín A | 6,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda bílá, Cukr krupice, Med včelí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Máslo čerstvé, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pasta marshmallow nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Medové bonbony postup přípravy receptu:
1 | Alobalem vyložíme zapékací mísu o rozměrech 23 x 23 cm, alobal postříkáme olejem ve spreji. |
2 | Po délce rozpůlíme vanilkové lusky, vyškrábeme z nich semena ( dřeň ) a odložíme. |
3 | Za stálého míchání zahříváme ve středně velkém rendlíku máslo, crème fraîche, med, sůl a krupicový cukr, dokud se cukr nerozpustí a máslo nerozehřeje. Navlhčeným štětcem setřeme směs ze stěny rendlíku, tím zabráníme tvorbě krystalů. |
4 | Jakmile začne směs vřít, vložíme do ní cukrářský teploměr a za občasného zamíchání směs zahříváme na 116 °C. |
5 | Odstavíme rendlík, do směsi vsypeme nadrobno nakrájenou bílou čokoládu, dřeň z vanilkových lusků a krém marshmallow. Mícháme, dokud není hmota zcela hladká a čokoláda rozehřátá. |
6 | Nalijeme hmotu do připravené mísy s alobalem a přes noc ji necháme ztuhnout při pokojové teplotě, nebo alespoň 3 hodiny v chladničce. |
7 | Tuhé fudge vyklopíme z mísy a odstraníme alobal. Nakrájíme velkým ostrým nožem na kostičky, jednotlivě bonbony pečlivě zabalíme do svačinového papíru a v uzavřené vzduchotěsné nádobě je uchováváme v chladničce, kde vydrží až dva týdny. Protože toto fudge je měkké, podáváme je ihned po vyjmutí z chladničky. Při dodržení tohoto postupu získáme 1120 gramů lahodných bonbonů. |
Poznámka
Místo crème fraîche můžeme použít stejné množství zakysané smetany, výsledná chuť však bude výraznější.