Recept

Fudge s karamelkami a oříšky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 63920
Kategorie: Bonbony, čokolády, karamely

Ingredience

125 g Arašídová pomazánka
210 g Arašídy
390 g Bonbóny karamelové
670 g Čokoláda hořká
1,5 polévková lžíce Kukuřičný sirup
55 g Máslo čerstvé
30 g Rýžové křupky
390 g Salko
45 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 431 kcal
Kilojoule 1 802kJ
13% Sacharidy 46 g
33% Tuky 25 g
5% Sodík 98 mg
16% Bílkoviny 9 g

Fudge s karamelkami a oříšky postup přípravy receptu:

1

Alobalem vyložíme zapékací mísu o rozměrech 23 x 23 cm, alobal postříkáme olejem ve spreji.

2

Do mísy, vhodné pro vložení do mikrovlnné trouby, vlijeme slazené kondenzované mléko, přidáme tři čtvrtiny nadrobno nakrájené tmavé čokolády, máslo, 70 gramů arašídové pomazánky a sůl. Promícháme a mísu vložíme na minutu do mikrovlnné trouby a znovu zamícháme. Pokud ve směsi zůstaly kousky nerozpuštěné čokolády, zapneme mikrovlnnou troubu na dalších dvacet vteřin, znovu zamícháme a případně přidáme dalších dvacet vteřin. Vmícháme do hmoty rýžové křupinky a hmotu urovnáme do připravené mísy s alobalem. Uhladíme povrch a na půl hodiny mísu uložíme do chladničky.

3

Mezitím se pustíme do přípravy oříškového karamelu. Vybalíme měkké karamely, dáme je do mísy vhodné pro mikrovlnnou troubu a v půlminutových intervalech je zahříváme, dokud se nerozehřejí. Pak přidáme nahrubo nakrájené solené arašídy, které mícháme, dokud nejsou zcela pokryté karamelem. Nalijeme karamel na vrstvu fudge a uhladíme. Na dvacet minut uložíme mísu do chladničky a mezitím si připravíme čokoládovo-arašídovou polevu. Zbylou arašídovou pomazánku, zbývající čokoládu a kukuřičný sirup zahřejeme na 30 vteřin v mikrovlnné troubě a promícháme. Pokračujeme po dalších 30 ti vteřinách, dokud se čokoláda nerozehřeje. Přidáme smetanu ohřátou na pokojovou teplotu a šleháme, dokud není poleva lesklá a hladká.

4

Nalijeme čokoládovou polevu na vrstvu oříškového karamelu a uhladíme. Mísu pak vložíme alespoň na 45 minut do chladničky.

5

Vyjmeme ztuhlé fudge z mísy a odstraníme z něj alobal. Získali jsme asi 1570 gramů výborného fudge. Nakrájíme je velkým ostrým nožem na kostičky 2,5 x 2,5 cm, bonbony pečlivě zabalíme a v uzavřené vzduchotěsné nádobě je uložíme do chladničky. Takto nám vydrží až týden, poté rýžové křupinky rozměknou. Bonbony nepodáváme ihned po vyjmutí z chladničky, necháme je dojít do pokojové teploty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept