Pangasalát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pangasalát
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63922 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 špetka | Česnek sušený |
1 ks | Citrony |
200 g | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Koření na ryby |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
600 g | Pangasius - filety |
1 ks | Paprika červená |
0,5 ks | Paprika žlutá |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 8,7mg |
Draslík | 461,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 829,9mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 96,2mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek sušený, Citrony, Jogurt bílý, Paprika červená, Paprika žlutá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření na ryby, Mrkev kořen, Olej olivový, Pangasius - filety, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pangasalát postup přípravy receptu:
1 | Rozmraženou rybu zakapeme šťávou z půlky citronu a necháme v chladničce asi 50 minut odležet. |
2 | Papriky zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky, pažitku jemně posekáme, očištěný pórek nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme. |
3 | Odleželou rybu nakrájíme na kostičky, okořeníme, osolíme a za stálého míchání orestujeme na oleji. Poté ondáme do mísy a necháme vychladnout. |
4 | Vychladlou rybu smícháme se zeleninou, jogurtem a citronovou šťávou. Uložíme na hodinu do lednice a poté podáváme. |