Recept

Kančí ragú s houskovým knedlíkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 63923

Ingredience

Ragú
70 g Celer bulvový
1 kávová lžička Divoké koření celé
400 g Kančí krkovička
70 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
70 g Petržel kořen
100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
100 ml Víno červené
250 ml Vývar z hovězích kostí
50 g Šalotka
Knedlíky
500 ml Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
120 g Máslo čerstvé
500 g Rohlíky bílé
1 kávová lžička Sůl
7 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 919 kcal
Kilojoule 3 844kJ
24% Sacharidy 86 g
63% Tuky 47 g
41% Sodík 811 mg
58% Bílkoviny 33 g

Kančí ragú s houskovým knedlíkem postup přípravy receptu:

1

Ragú: V kastrolu na rozpáleném oleji orestujeme očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu, šalotku a na kostky nakrájené maso. Přidáme rajčata a víno, necháme vyvařit. Potom přidáme demi-glace, koření a bylinky. Dusíme do změknutí masa.

2

Knedlíky: Bílé pečivo nakrájíme na kostičky, vsypeme do mísy a přelijeme vlažným mlékem. Mléko necháme vstřebat.

3

Změklé máslo vyšleháme, přimícháme žloutky a potom i pevný sníh ušlehaný z bílků. Do směsi vmícháme namočené pečivo, osolíme a okořeníme špetkou muškátového oříšku.

4

Připravenou hmotu zabalíme do potravinářské fólie a ještě do alobalu. Knedlíky vaříme ve vodě nebo páře cca 20-25 minut, podle velikosti knedlíků.

Poznámka

Demi-glace můžeme nahradit silným vývarem z hovězích kostí. Ragú můžeme při podávání vylepšit hříbky orestovanými na česneku a rozmarýnu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept