Morkové knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Morkové knedlíčky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 63924 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
65 g | Morek |
50 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
120 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 316,8mg |
Draslík | 135,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 527,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Morek, Muškátový oříšek, Pažitka, Strouhanka, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Morkové knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | V misce vyšleháme morek s máslem do pěny. Přidáme vejce a žloutky, přisypeme strouhanku, mouku a vše promícháme. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Dochutíme solí, muškátovým oříškem a nasekanými čerstvými bylinkami. |
2 | Ze směsi tvarujeme menší kendlíčky, které vaříme v osolené vodě podle velikosti 6-10 minut. |
Poznámka
Při přípravě knedlíčků je lepší použít čerstvou, doma připravenou strouhanku. Morkové knedlíčky podáváme jako přílohu nebo jako vložku do polévky.