Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 100 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 63926
Kategorie: Sladké pečivo

Ingredience

70 g Cukr moučkový
0,5 ks Cukr vanilka
1 ks Droždí
70 g Máslo čerstvé
300 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Na náplň
150 g Borůvky
0,5 polévková lžíce Citronová kůra
80 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
1 polévková lžíce Hrozinky
1 polévková lžíce Rum
250 g Tvaroh tučný
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Na potření
80 g Máslo čerstvé
Na posypání
60 g Cukr moučkový

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 610 kcal
Kilojoule 2 552kJ
23% Sacharidy 84 g
33% Tuky 24 g
11% Sodík 225 mg
28% Bílkoviny 16 g

Vohrnoušky postup přípravy receptu:

1

Plechy vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 160 °C.

2

Mouku prosejeme do mísy, uděláme ve středu důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, zalijeme několika lžícemi vlahého mléka a necháme vzejít. Poté přidáme rozpuštěné máslo a zbylé suroviny na těsto a dobře vypracujeme. Těsto lehce poprášíme moukou, přikryjeme a necháme na teple kynout. V průběhu kynutí 2× promísíme.

3

V mezičase připravíme tvarohovou náplň. Tvaroh smícháme s cukry, žloutkem, strouhanou citronovou kůrou, rumem a rozinkami.

4

Vykynuté těsto vyklopíme na vál. Oddělujeme stejně velké kousky, okraje vytáhneme do stran. Doprostřed dáme tvarohovou náplň, na ni omyté a okapané borůvky. Ze stran těsto zmáčkneme, aby vznikla lodička, na jejímž vršku budou vidět borůvky.

5

Lodičky klademe na plech, ze všech stran potřeme rozpuštěným máslem a v předehřáté troubě pečeme dozlatova. Upečené poprášíme moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept