Vohrnoušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vohrnoušky
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 100 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63926 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
70 g | Cukr moučkový |
0,5 ks | Cukr vanilka |
1 ks | Droždí |
70 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na náplň | |
---|---|
150 g | Borůvky |
0,5 polévková lžíce | Citronová kůra |
80 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
1 polévková lžíce | Hrozinky |
1 polévková lžíce | Rum |
250 g | Tvaroh tučný |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na potření | |
80 g | Máslo čerstvé |
Na posypání | |
60 g | Cukr moučkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 179,1mg |
Draslík | 249,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 172,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 115,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Droždí, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Borůvky, Citronová kůra, Cukr krupice, Hrozinky, Rum, Vaječný žloutek slepičí, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Cukr vanilka, Tvaroh tučný, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vohrnoušky postup přípravy receptu:
1 | Plechy vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 160 °C. |
2 | Mouku prosejeme do mísy, uděláme ve středu důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, zalijeme několika lžícemi vlahého mléka a necháme vzejít. Poté přidáme rozpuštěné máslo a zbylé suroviny na těsto a dobře vypracujeme. Těsto lehce poprášíme moukou, přikryjeme a necháme na teple kynout. V průběhu kynutí 2× promísíme. |
3 | V mezičase připravíme tvarohovou náplň. Tvaroh smícháme s cukry, žloutkem, strouhanou citronovou kůrou, rumem a rozinkami. |
4 | Vykynuté těsto vyklopíme na vál. Oddělujeme stejně velké kousky, okraje vytáhneme do stran. Doprostřed dáme tvarohovou náplň, na ni omyté a okapané borůvky. Ze stran těsto zmáčkneme, aby vznikla lodička, na jejímž vršku budou vidět borůvky. |
5 | Lodičky klademe na plech, ze všech stran potřeme rozpuštěným máslem a v předehřáté troubě pečeme dozlatova. Upečené poprášíme moučkovým cukrem. |