Skoropovidla - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skoropovidla
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63927 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 balení | Cukr skořicový |
500 g | Cukr želírovací |
1 kávová lžička | Kyselina citronová |
1,5 kg | Švestky |
0,2 kávová lžička | Tresť rumová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 157,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 345,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Švestky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Cukr želírovací, Tresť rumová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kyselina citronová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Skoropovidla postup přípravy receptu:
1 | Švestky vypeckujeme, opláchneme a necháme okapat. Poté nakrájíme na kostičky, dáme s ostatními přísadami do pekárny (volíme želírovací cukr 3 v 1) a zapneme program marmeláda. |
2 | Horké plníme do skleniček a zavíčkované obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. |