Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (21%)
ID receptu: 63928
Kategorie: Záviny, rolády

Ingredience

Těsto
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
70 ml Olej rostlinný
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
150 ml Voda pitná
Náplň
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Cukr krupice
1 hrst Hrozinky
1000 g Jablka
30 g Máslo čerstvé
1 hrst Ořechy vlašské
2 polévková lžíce Rum
1 kávová lžička Skořice mletá
200 g Strouhanka

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 602 kcal
Kilojoule 2 520kJ
25% Sacharidy 88 g
32% Tuky 24 g
14% Sodík 283 mg
20% Bílkoviny 11 g

Tažený závin s jablky postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosijeme hladkou mouku, přilijeme vlažnou vodu, 50ml oleje a přidáme špetku soli. Vypracujeme spíše řidší těsto. Těsto přendáme do olejem vymazané mísy, pomažeme ještě trochou oleje a přikryjeme potravinářskou fólií. Necháme do druhého dne odpočinout.

2

Oloupaná jablka nakrájíme na kousky (nebo nahrubo nastrouháme) a smícháme s citronovou šťávou, cukrem, skořicí, nasucho orestovanou strouhankou, nasekanými ořechy a rozinkami namočenými v rumu.

3

Na pracovní plochu rozprostřeme větší čistou utěrku, posypeme ji trochou mouky a položíme na ni těsto. Těsto rozválíme a poté pomoučněnýma rukama opatrně vytahujeme dotenka.

4

Plát těsta zlehka pomažeme rozpuštěným máslem, rozložíme na něj připravenou jablečnou náplň a opatrně zavineme.

5

Závin pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20–25 minut.

Poznámka

Množství cukru do náplně upravíme podle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept