Recept

Lanýže s lískovými oříšky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 63933
Kategorie: Bonbony, čokolády, karamely

Ingredience

455 g Čokoláda hořká
200 g Nutella
149 g Oplatky kakaové
170 g Ořechy lískové pražené

Nutriční hodnoty jedné porce

66% Kalorie 1,303 kcal
Kilojoule 5 454kJ
32% Sacharidy 117 g
115% Tuky 86 g
1% Sodík 17 mg
34% Bílkoviny 19 g

Lanýže s lískovými oříšky postup přípravy receptu:

1

Najemno nakrájíme asi 130 gramů pražených lískových oříšků a zbývajících asi dvacet oříšků ponecháme v celku.

2

Nahrubo rozmixujeme oplatky plněné čokoládovým krémem, nebo je můžeme uzavřené v plastovém sáčku rozdrtit válečkem. Oplatkovou drť vsypeme do mísy a promícháme s čokoládovo-lískooříškovou pomazánkou. Na hmotu přitiskneme potravinářskou folii a hmotu na zhruba dvě hodiny uložíme do chladničky tak, aby byla pevná na tvarování kopečků. Pomocí porcovačky - dávkovacích kleští o průměru 2,5 cm tvoříme z hmoty kuličky, do každé kuličky vtlačíme celý lískový oříšek a rukama kuličku dokonale zakulatíme. Takto vyrobíme dvacet kuliček. Naskládáme je na pečicí papír, obalíme v nakrájených lískových oříšcích, poválíme je v dlaních, abychom oříšky zatlačili do hmoty a uložíme je do chladničky. Když ztuhnou, měly by být velmi pevné.

3

Pomocí vhodného nástroje jednotlivé bonbony namáčíme v rozehřáté temperované čokoládě a dokud je čokoláda ještě vlhká, posypeme kuličky lískovými oříšky, které nám zbyly z předchozího kroku. Bonbony necháme zcela ztuhnout, pak je uložíme a uzavřeme ve vzduchotěsné nádobě. V chladničce nám vydrží až dva týdny. Po vyjmutí z chladničky ihned nepodáváme, počkáme až dojdou do pokojové teploty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept