Recept

Lanýže s limetou a kokosem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 100 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 63935
Kategorie: Bonbony, čokolády, karamely

Ingredience

700 g Čokoláda bílá
1 polévková lžíce Cukr moučkový
75 g Kokos - mletý (Kopra)
1 ks Limetka
55 g Máslo čerstvé
120 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 737 kcal
Kilojoule 3 082kJ
18% Sacharidy 65 g
69% Tuky 52 g
5% Sodík 104 mg
13% Bílkoviny 7 g

Lanýže s limetou a kokosem postup přípravy receptu:

1

Z jedné velké limety jemným struhadlem ostrouháme tenkou vrstvu kůry a vymačkáme 15 ml ( 1 lžíci ) šťávy. Šťávu prozatím odložíme a kůru vložíme spolu se smetanou ke šlehání a třemi lžícemi strouhaného kokosu do rendlíku. Přivedeme k varu na středně silném ohni, rendlík odstavíme, přiklopíme dobře těsnicí pokličkou a necháme směs asi 30 minut stát, aby se chuti dobře prolnuly.

2

Nadrobno pokrájíme 250 gramů bílé čokolády a vsypeme ji do středně velké mísy. Smetanu s limetou již bez pokličky znovu přivedeme k varu a procedíme ji na čokoládu v míse. Asi minutu necháme čokoládu měknout, přidáme 1/8 lžičky soli a lžíci limetové šťávy. Nahladko ušleháme a zašleháme máslo pokojové teploty. Povrch hmoty zakryjeme potravinářskou folií, necháme hmotu ganache vychladnout do pokojové teploty a pak ji uložíme ke ztuhnutí asi na dvě hodiny do chladničky. Po ztuhnutí z hmoty dávkovacími kleštěmi ( porcovačkou ) o průměru 2,5 cm vytvoříme kuličky, které odkládáme na pečicí papír, poprášíme si ruce moučkovým cukrem a v dlaních kuličky válíme až budou dokonale kulaté, pak je necháme ztuhnout a oschnout v přes noc v chladnější místnosti.

3

Rukou lanýže namáčíme do bílé, rozehřáté temperované čokolády ( 450 g. Obalujeme bonbon na dlani, dokud není celý pokrytý, pak ho necháme skutálet do misky se zbývajícím strouhaným kokosem, ve kterém bonbon obalíme dokud je čokoláda ještě měkká a přeneseme na pečicí papír. V chladničce, v uzavřené vzduchotěsné nádobě nám lanýže vydrží až dva týdny. Po vyjmutí z chladničky ihned nepodáváme, ale necháme bonbony dojít do pokojové teploty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept