Recept

Malinové lanýže s příchutí růží

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 63939
Kategorie: Bonbony, čokolády, karamely

Ingredience

140 g Čokoláda hořká
680 g Čokoláda mléčná
40 g Kukuřičný sirup
225 g Maliny
30 g Máslo čerstvé
0,1 kávová lžička Potravinářská příchuť
2 kávová lžička Růžový prášek na zdobení
60 ml Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 812 kcal
Kilojoule 3 396kJ
23% Sacharidy 84 g
64% Tuky 48 g
4% Sodík 90 mg
19% Bílkoviny 11 g

Malinové lanýže s příchutí růží postup přípravy receptu:

1

Mléčnou temperovanou čokoládu naneseme do 30 ti prohlubní formy na bonbony. Formou mírně klepneme o pracovní desku, aby se z čokolády uvolnily případné vzduchové bubliny. Čokoládu necháme zcela ztuhnout.

2

Maliny zahříváme v rendlíku na silném ohni, dokud nepustí šťávu, pak je i se šťávou rozmixujeme a jemným sítem protlačíme. Malinový protlak přivedeme k varu a za častého míchání ho svaříme na 70 gramů. Vmícháme světlý kukuřičný sirup a smetanu ke šlehání a znovu přivedeme k varu.

3

Tmavou čokoládu nakrájíme nadrobno, vsypeme ji do středně velké misky a přelijeme horkým malinovým sirupem. Asi minutu necháme stát, aby čokoláda změkla a potom hmotu šleháme, dokud není čokoláda rozehřátá. Zapracujeme máslo pokojové teploty a přidáme lžičku vody z růžových květů. Pokud ji nemáme, použijeme kapku růžové příchuti nebo růžového oleje. I toto můžeme zcela vynechat a vychutnat si samotnou příjemnou chuť malin. Hmotu zakryjeme potravinářskou folií a necháme ji zchladnout na pokojovou teplotu.

4

Rozdělíme hmotu ganache lžičkou, nebo cukrářským sáčkem do formiček s čokoládou a naplněné formičky uložíme na 45 minut do chladničky.

5

Po ztuhnutí naneseme na hmotu ganache mléčnou temperovanou čokoládu a bonbony necháme při pokojové teplotě tuhnout dalších 45 minut. Poté je opatrně vyklopíme z formiček a suchým štětcem ozdobíme růžovým práškem.

6

Lanýže uchováváme v chladničce v uzavřené vzduchotěsné nádobě, vydrží nám až dva týdny. Po vyjmutí z chladničky ihned nepodáváme, ale necháme bonbony dojít do pokojové teploty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept