Zlomková preclíková čokoláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zlomková preclíková čokoláda
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | tomaš |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 63942 |
Kategorie: | Bonbony, čokolády, karamely |
Ingredience
500 g | Čokoláda hořká |
100 g | Preclík sezamový |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
170 g | Tofé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,4mg |
Draslík | 12,6mg |
Vláknina | 485,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Preclík sezamový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda hořká, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Tofé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zlomková preclíková čokoláda postup přípravy receptu:
1 | Vyložíme plech alobalem, nebo pečicím papírem. Nalámeme, nebo nakrájíme preclíky a tofé. Asi 40 gramů máslového tofé a 20 gramů preclíků odložíme, zbývající preclíky a tofé vmícháme do rozehřáté temperované tmavé, nebo mléčné čokolády. |
2 | Nalijeme směs na plech na kterém ji rozetřeme do asi 6 mm tenké vrstvy. Celý plech nemusí být pokrytý. |
3 | Posypeme čokoládu na plechu odloženými kousky preclíků a tofé, které do čokolády přitlačíme, aby se přichytily. Pak vše posypeme vločkovou mořskou solí. |
4 | Necháme čokoládu tuhnout 45 minut při pokojové teplotě, nebo asi 15 minut v chladničce. Když úplně ztuhne, rukama ji nalámeme na kousky, které v uzavřené vzduchotěsné nádobě v chladnější místnosti vydrží až měsíc. |