Černobílá čokoláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Černobílá čokoláda
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | tomaš |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 63943 |
Kategorie: | Bonbony, čokolády, karamely |
Ingredience
50 g | Arašídy v čokoládě |
100 g | Čokoláda bílá |
300 g | Čokoláda hořká |
70 g | Rozinky v jogurtu |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 392,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 36,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda bílá, Čokoláda hořká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídy v čokoládě mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rozinky v jogurtu nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Černobílá čokoláda postup přípravy receptu:
1 | Vyložíme plech alobalem, nebo pečicím papírem a nalijeme na něj rozehřátou tmavou čokoládu. Rozetřeme ji do vrstvy asi 6 mm tenké, která nemusí pokrývat celý plech. Když je čokoláda ještě měkká, vložíme rozehřátou temperovanou bílou čokoládu do plastového sáčku s otvorem v jednom rohu, nebo do cukrářského sáčku s malou hladkou trubičkou a naneseme ji na tmavou čokoládu v pruzích po šířce plechu ve vzdálenosti asi 1,5 cm od sebe. |
2 | Vytvoříme vzor párátkem tak, že je v levém horním rohu zapíchneme do obou vrstev čokolády a táhneme jím dolů po délce čokolády. Když dojdeme na dolní konec, párátko přesuneme asi o 6 mm doprava po šířce a táhneme jím čokoládou nahoru. Tímto způsobem postupně ozdobíme celý plát čokolády na plechu. Posypeme čokoládu arašídy v čokoládě a rozinky v jogurtu, opatrně je přitiskneme, aby se na čokoládu přichytily. |
3 | Necháme čokoládu tuhnout 45 minut při pokojové teplotě, nebo asi 15 minut v chladničce. Když je úplně ztuhlá, nalámeme ji rukama na kousky. Tím jsme získali 520 gramů krásné lámané čokolády, která nám v uzavřené vzduchotěsné nádobě, v chladnější místnosti, vydrží až měsíc. |
Poznámka
Tento recept můžeme různě obměňovat, například použitím různého druhu sušeného ovoce a ořechů v čokoládě.