Recept

Čokoládové košíčky s arašídovou pomazánkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 63947
Kategorie: Bonbony, čokolády, karamely

Ingredience

270 g Arašídová pomazánka
300 g Čokoláda hořká
60 g Cukr moučkový
0,3 kávová lžička Sůl
20 g Sušenky ovesné sezamové Vitalky

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 684 kcal
Kilojoule 2 862kJ
15% Sacharidy 55 g
62% Tuky 46 g
14% Sodík 288 mg
32% Bílkoviny 18 g

Čokoládové košíčky s arašídovou pomazánkou postup přípravy receptu:

1

Dvacet čtyři malých košíčků na bonbony rozložíme na pracovní plochu. Vždy do tří nebo čtyř lžící naneseme trošku tmavé, nebo mléčné rozehřáté temperované čokolády tak, abychom je naplnili zhruba do jedné čtvrtiny. Cukrářským štětečkem rozehřátou čokoládou potřeme stěny každého košíčku. Vnitřní plocha košíčků musí být čokoládou zcela pokryta, kontrolujeme pohledem proti světlu, zda není potřeba přidat silnější vrstvu čokolády. Stejným způsobem připravíme čokoládu do všech košíčků. Trochu rozehřáté temperované čokolády si uschováme na uzavření bonbonů. Košíčky vložíme do chladničky a necháme je ztuhnout.

2

Během tuhnutí košíčků si připravíme náplň z arašídové pomazánky. Do středně velké mísy dáme hladkou arašídovou pomazánku a smícháme ji s moučkovým cukrem, solí a strouhankou z grahamových sušenek ( máme-li raději hladší náplň, strouhanku můžeme vynechat ). Mícháme, dokud není náplň hladká a bez hrudek cukru, případně strouhanky.

3

Naneseme náplň do ztuhlých košíčků. K tomu můžeme použít cukrářský sáček s hladkou trubičkou o průměru 1,3 cm, nebo lžičku. Mezi náplní a horním okrajem košíčku musí zůstat alespoň 3 mm prostoru na uzavření bonbonu čokoládou. Čokoládu znovu rozehřejeme a do každého košíčku jí trochu naneseme lžičkou tak, aby čokoláda náplň zcela zakryla a dosahovala až po okraj košíčku. Při pokojové teplotě necháme čokoládu ztuhnout asi 30 minut, v chladničce stačí asi 15 minut. V uzavřené vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě nám košíčky vydrží až měsíc.

Poznámka

Náplň můžeme obměňovat použitím pomazánky z jiných ořechů, semen, nebo čokoládovooříškové pomazánky. Košíčky můžeme připravit i s dalšími náplněmi, třeba s měkkým karamelem, nebo hmotou ganache.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept