Čokoládové košíčky s arašídovou pomazánkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládové košíčky s arašídovou pomazánkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | tomaš |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 63947 |
Kategorie: | Bonbony, čokolády, karamely |
Ingredience
270 g | Arašídová pomazánka |
300 g | Čokoláda hořká |
60 g | Cukr moučkový |
0,3 kávová lžička | Sůl |
20 g | Sušenky ovesné sezamové Vitalky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 350,7mg |
Vláknina | 560,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídová pomazánka, Čokoláda hořká, Sušenky ovesné sezamové Vitalky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládové košíčky s arašídovou pomazánkou postup přípravy receptu:
1 | Dvacet čtyři malých košíčků na bonbony rozložíme na pracovní plochu. Vždy do tří nebo čtyř lžící naneseme trošku tmavé, nebo mléčné rozehřáté temperované čokolády tak, abychom je naplnili zhruba do jedné čtvrtiny. Cukrářským štětečkem rozehřátou čokoládou potřeme stěny každého košíčku. Vnitřní plocha košíčků musí být čokoládou zcela pokryta, kontrolujeme pohledem proti světlu, zda není potřeba přidat silnější vrstvu čokolády. Stejným způsobem připravíme čokoládu do všech košíčků. Trochu rozehřáté temperované čokolády si uschováme na uzavření bonbonů. Košíčky vložíme do chladničky a necháme je ztuhnout. |
2 | Během tuhnutí košíčků si připravíme náplň z arašídové pomazánky. Do středně velké mísy dáme hladkou arašídovou pomazánku a smícháme ji s moučkovým cukrem, solí a strouhankou z grahamových sušenek ( máme-li raději hladší náplň, strouhanku můžeme vynechat ). Mícháme, dokud není náplň hladká a bez hrudek cukru, případně strouhanky. |
3 | Naneseme náplň do ztuhlých košíčků. K tomu můžeme použít cukrářský sáček s hladkou trubičkou o průměru 1,3 cm, nebo lžičku. Mezi náplní a horním okrajem košíčku musí zůstat alespoň 3 mm prostoru na uzavření bonbonu čokoládou. Čokoládu znovu rozehřejeme a do každého košíčku jí trochu naneseme lžičkou tak, aby čokoláda náplň zcela zakryla a dosahovala až po okraj košíčku. Při pokojové teplotě necháme čokoládu ztuhnout asi 30 minut, v chladničce stačí asi 15 minut. V uzavřené vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě nám košíčky vydrží až měsíc. |
Poznámka
Náplň můžeme obměňovat použitím pomazánky z jiných ořechů, semen, nebo čokoládovooříškové pomazánky. Košíčky můžeme připravit i s dalšími náplněmi, třeba s měkkým karamelem, nebo hmotou ganache.