Minestrone - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 210 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Minestrone
Celkový čas: | 210 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 6395 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
3 plátek | Anglická slanina |
2 ks | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 ks | Cuketa |
250 g | Fazole bílé |
80 g | Hrášek |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Pesto |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
4 ks | Rajčata |
80 g | Špagety, Makarony |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Tuřín |
60 ml | Víno červené |
1 l | Voda pitná |
3600 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 12,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 470,7mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,0mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Česnek, Cibule, Cuketa, Fazole bílé, Hrášek, Rajčata, Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Parmezán, Tuřín, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pesto, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Minestrone postup přípravy receptu:
1 | Fazole necháme namáčet den předem. Propláchneme, zalijeme vodou a vaříme cca 15min. Poté scedíme. |
2 | Na rozpáleném oleji orestujeme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nakrájenou slaninu. Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, nakrájenou petrželku a fazole, zalijeme vývarem a vínem. Pod pokličkou vaříme cca 2hodiny. |
3 | Poté přidáme nakrájenou mrkev, na kostky nakrájený tuřín a brambory, rajčatový protlak a ještě 20min provaříme. Vložíme na plátky nakrájené cukety, hrášek a macarony. Povaříme dalších 15-20min, ochutíme solí a pepřem. |
4 | Polévku rozdělíme do misek, dozdobíme nastrouhaným parmazánem, lžičkou omáčky pesto, posypeme čerstvými bylinkami a podáváme. |