Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 6395
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

3 plátek Anglická slanina
2 ks Brambory
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
2 ks Cuketa
250 g Fazole bílé
80 g Hrášek
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Pesto
3 polévková lžíce Petržel - nať
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
4 ks Rajčata
80 g Špagety, Makarony
1 špetka Sůl
50 g Sýr Parmezán
1 ks Tuřín
60 ml Víno červené
1 l Voda pitná
3600 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 541 kcal
Kilojoule 2 265kJ
21% Sacharidy 74 g
23% Tuky 18 g
113% Sodík 2 g
42% Bílkoviny 23 g

Minestrone postup přípravy receptu:

1

Fazole necháme namáčet den předem. Propláchneme, zalijeme vodou a vaříme cca 15min. Poté scedíme.

2

Na rozpáleném oleji orestujeme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nakrájenou slaninu. Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, nakrájenou petrželku a fazole, zalijeme vývarem a vínem. Pod pokličkou vaříme cca 2hodiny.

3

Poté přidáme nakrájenou mrkev, na kostky nakrájený tuřín a brambory, rajčatový protlak a ještě 20min provaříme. Vložíme na plátky nakrájené cukety, hrášek a macarony. Povaříme dalších 15-20min, ochutíme solí a pepřem.

4

Polévku rozdělíme do misek, dozdobíme nastrouhaným parmazánem, lžičkou omáčky pesto, posypeme čerstvými bylinkami a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept