Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 63950
Kategorie: Bonbony, čokolády, karamely

Ingredience

390 g Cukr krupice
85 g Cukr moučkový
65 g Kakao - prášek
230 g Kukuřičný sirup
330 ml Voda pitná
20 g Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 206 kcal
Kilojoule 860kJ
14% Sacharidy 51 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 7 mg
5% Bílkoviny 3 g

Kakaové marshmallows postup přípravy receptu:

1

Alobalem, nebo potravinářskou folií vyložíme pekáč o rozměrech 23 x 23 cm, povrch postříkáme olejem ve spreji. Do misky vhodné do mikrovlnné trouby nalijeme 90 ml studené vody, v mikrovlnné troubě ji ohřejeme ( 2 minuty ), přidáme 40 g kakaa a šleháme tak dlouho, dokud se kakao nerozpustí.

2

120 ml studené vody vlijeme do šlehací mísy robotu, povrch posypeme práškovou neochucenou želatinou a promícháme.

3

120 ml studené vody nalijeme do středně velkého rendlíku, vmícháme do ní krupicový cukr a světlý kukuřičný sirup. Přivedeme k varu za stálého míchání na středně silném ohni. Navlhčíme štětec a setřeme sirup ze stěny rendlíku, tím zabráníme tvorbě krystalů, do rendlíku vložíme cukrářský teploměr.

4

Bez míchání zahříváme sirup až na 121 °C. Chvíli před tím, než dosáhne stanovené teploty, dáme rozpuštěné kakao se želatinou do šlehací mísy robotu a nízkou rychlostí prošleháme. Když sirup dosáhne 121 °C, je třeba ho přelít do želatiny. Pokud náš rendlík nemá hubičku, přelijeme nejprve sirup do nádoby, která hubičku má, aby se nám lépe naléval do mísy robotu. Horký sirup pomalu přiléváme ( za chodu robotu ) do želatiny s kakaem. Snažíme se ho nalévat k okraji mísy, aby ho metla nezachytila a nerozstříkl se.

5

Když je všechen sirup v míse, zvyšujeme zvolna rychlost šlehání, až na středně vysokou rychlost. Hmota musí být lesklá, neprůhledná a velmi hustá, když zdvihneme metlu, měla by z ní pomalu stékat v podobě stuhy.

6

Nalijeme hotovou hmotu do připraveného pekáče, urovnáme ji do stejnoměrné vrstvy a při pokojové teplotě ji necháme zcela ztuhnout ( asi 8 hodin ).

7

Moučkový cukr a 25 gramů kakaa promísíme a směsí poprášíme povrch marshmallow v pekáči, blok vyklopíme poprášenou stranou dospod na pracovní plochu, odstraníme alobal, nebo potravinářskou folii. Poprášíme čepel velkého kuchařského nože směsí kakaa s moučkovým cukrem a nakrájíme hmotu na dlouhé a tenké pruhy, které rozkrájíme na čtverečky. Obalíme je směsí kakaa s moučkovým cukrem, jinak by se slepily. Takto jsme vyrobili 620 gramů kakaových marshmallows, které při pokojové teplotě v uzavřené vzduchotěsné nádobě vydrží až 14 dní.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept