Recept

Vdolky s tvarohovou nádivkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 63954

Ingredience

Na kvásek
1 polévková lžíce Cukr krupice
42 g Droždí
50 ml Mléko polotučné
1 kávová lžička Mouka polohrubá
Na těsto
1 polévková lžíce Cukr krupice
200 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
100 ml Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na nádivku
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
100 ml Mléko polotučné
250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
Na smažení
150 ml Olej rostlinný
Na ozdobu
2 polévková lžíce Kakao instantní - Granko
100 g Marmeláda višňová
120 ml Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 497 kcal
Kilojoule 2 080kJ
19% Sacharidy 67 g
26% Tuky 19 g
17% Sodík 333 mg
27% Bílkoviny 15 g

Vdolky s tvarohovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Droždí v misce utřeme s cukrem, přidáme mouku, vlažné mléko, umícháme a necháme na teple vykynout.

2

Do mísy prosejeme mouku, sůl a cukr, ve vlahém mléce rozmíchané vejce, vykynutý kvásek a rozpuštěné máslo. Vypracujeme hladké a pružné těsto, které necháme asi hodinu na teplém místě pod utěrkou kynout.

3

Tvarohovou nádivku připravíme zpracováním všech surovin ve šlehači.

4

Z vykynutého těsta tvarujeme vdolky, které na horkém oleji smažíme z obou stran dozlatova.

5

Usmažené vdolky necháme na ubrousku, aby se odsál přebytečný tuk. Podáváme potřené marmeládou, tvarohovou náplní, ozdobíme lžící ušlehané smetany a posypeme lžičkou granka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept