Vdolky s tvarohovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vdolky s tvarohovou nádivkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63954 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
Na kvásek | |
---|---|
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
42 g | Droždí |
50 ml | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Mouka polohrubá |
Na těsto | |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
100 ml | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Na nádivku | |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
100 ml | Mléko polotučné |
250 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
Na smažení | |
150 ml | Olej rostlinný |
Na ozdobu | |
2 polévková lžíce | Kakao instantní - Granko |
100 g | Marmeláda višňová |
120 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 69,7mg |
Draslík | 239,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 58,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 72,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Cukr krupice, Sůl, Vejce slepičí, Cukr krupice, Tvaroh měkký - nízkotučný, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Cukr vanilka, Mléko polotučné, Kakao instantní - Granko, Marmeláda višňová, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vdolky s tvarohovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Droždí v misce utřeme s cukrem, přidáme mouku, vlažné mléko, umícháme a necháme na teple vykynout. |
2 | Do mísy prosejeme mouku, sůl a cukr, ve vlahém mléce rozmíchané vejce, vykynutý kvásek a rozpuštěné máslo. Vypracujeme hladké a pružné těsto, které necháme asi hodinu na teplém místě pod utěrkou kynout. |
3 | Tvarohovou nádivku připravíme zpracováním všech surovin ve šlehači. |
4 | Z vykynutého těsta tvarujeme vdolky, které na horkém oleji smažíme z obou stran dozlatova. |
5 | Usmažené vdolky necháme na ubrousku, aby se odsál přebytečný tuk. Podáváme potřené marmeládou, tvarohovou náplní, ozdobíme lžící ušlehané smetany a posypeme lžičkou granka. |