Recept

Bonbony s pistáciovým marcipánem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 63958
Kategorie: Bonbony, čokolády, karamely

Ingredience

335 g Čokoláda hořká
140 g Cukr moučkový
175 g Pistácie
0,1 kávová lžička Sůl
25 g Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 643 kcal
Kilojoule 2 690kJ
20% Sacharidy 72 g
48% Tuky 36 g
1% Sodík 29 mg
21% Bílkoviny 12 g

Bonbony s pistáciovým marcipánem postup přípravy receptu:

1

Mixujeme 140 gramů pražených nebo syrových pistácií a 15 gramů moučkového cukru, dokud nevznikne velmi jemný prášek. Přidáme 125 gramů moučkového cukru, 1/8 lžičky soli a rozmixujeme.

2

Do vzniklého prášku zapracujeme polovinu ( jednu lžíci )mírně našlehaných bílků. Marcipán musí být drobivý, ale mírně vlhký. Zapracujeme zbývající bílky a v pětivteřinových intervalech zpracováváme, dokud se nezačne marcipán nabalovat na čepele mixéru. Když se nám marcipán nespojuje a je stále drobivý a suchý, přidáme ještě lžičku bílku a znovu mixujeme, tekutiny se však snažíme přidávat co nejméně, ořechová pasta ale musí být tvárná.

3

Z marcipánu utvoříme placku, zabalíme ji do potravinářské folie a necháme přes noc odpočívat. Pokud s výrobou pospícháme a nemáme tolik času, není to nezbytné, ale s uleželým marcipánem se nám bude lépe pracovat.

4

Poprášíme pracovní plochu moučkovým cukrem, rozválíme marcipán na čtvercový plát zhruba 1,3 cm silný a nakrájíme ho na čtverečky asi 2,5 x 2,5 cm. Takto bychom měli získat asi 25 kusů bonbonů.

5

Připravíme si pečicí papír, nebo silikonovou podložku, začneme čtverečky marcipánu jednotlivě namáčet v rozehřáté temperované čokoládě a odkládat je na podložku. Každý bonbon posypeme nahrubo nakrájenými pistáciemi, dokud je čokoláda ještě měkká. Hotové bonbony necháme ztuhnout při pokojové teplotě, když je uchováváme v uzavřené vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě, vydrží až 14 dní.

Poznámka

Do marcipánu můžeme přidat kousky ořechů, nebo sušeného ovoce ( přibližně 50-70 g ), Hodí se třeba pistácie, brusinky, sušené višně. Výborné jsou také sušené jahody. Do marcipánu dle tohoto receptu přidáme asi 20 gramů nahrubo nakrájených, mrazem sušených jahod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept