Jednoduchý recept

Krémová polévka z pečených kaštanů

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (21%)
ID receptu: 63961
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

50 g Celer řapíkatý
1 ks Cibule
200 g Kaštany jedlé pečené
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rozmarýn čerstvý
40 ml Sherry brandy
50 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
1 l Vývar drůbeží
2 plátek Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 495 kcal
Kilojoule 2 073kJ
3% Sacharidy 12 g
28% Tuky 21 g
43% Sodík 857 mg
8% Bílkoviny 5 g

Krémová polévka z pečených kaštanů postup přípravy receptu:

1

V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a zlehka orestujeme, aby cibule zůstala světlá. Přidáme nakrájený řapíkatý celer, oloupaný čerstvý zázvor a pečené oloupané kaštany. Vše ještě orestujeme, zalijeme kuřecím vývarem a přilijeme i trochu brandy. Povaříme 30 až 35 minut.

2

Vše potom rozmixujeme a po rozmixování ještě propasírujeme přes jemný cedník.

3

Nakonec polévku osolíme, opepříme a zjemníme šlehačkou. Pokud je příliš hustá, přilijeme ještě trochu vývaru. Polévku ozdobíme snítkami čerstvého rozmarýnu a můžeme doplnit několika plátky kaštanů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept