Krémová polévka z pečených kaštanů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémová polévka z pečených kaštanů
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 63961 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
50 g | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
200 g | Kaštany jedlé pečené |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rozmarýn čerstvý |
40 ml | Sherry brandy |
50 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
1 l | Vývar drůbeží |
2 plátek | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 28,8mg |
Draslík | 220,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 641,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sherry brandy, Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kaštany jedlé pečené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Krémová polévka z pečených kaštanů postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a zlehka orestujeme, aby cibule zůstala světlá. Přidáme nakrájený řapíkatý celer, oloupaný čerstvý zázvor a pečené oloupané kaštany. Vše ještě orestujeme, zalijeme kuřecím vývarem a přilijeme i trochu brandy. Povaříme 30 až 35 minut. |
2 | Vše potom rozmixujeme a po rozmixování ještě propasírujeme přes jemný cedník. |
3 | Nakonec polévku osolíme, opepříme a zjemníme šlehačkou. Pokud je příliš hustá, přilijeme ještě trochu vývaru. Polévku ozdobíme snítkami čerstvého rozmarýnu a můžeme doplnit několika plátky kaštanů. |