Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (21%)
ID receptu: 63962
Kategorie: Maso

Ingredience

70 g Celer bulvový
40 g Cibule
30 g Máslo čerstvé
50 g Máslo přepuštěné
70 g Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Perník
70 g Petržel kořen
100 g Povidla švestková
2 ks Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
2 ks Tymián čerstvý
300 ml Víno červené
1 l Vývar drůbeží
4 ks Zaječí stehna

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 565 kcal
Kilojoule 2 366kJ
10% Sacharidy 37 g
18% Tuky 14 g
51% Sodík 1 g
12% Bílkoviny 7 g

Zaječí stehna načerno postup přípravy receptu:

1

Očištěná zaječí stehna osolíme a opepříme. Dáme je do mísy, přidáme snítky čerstvého tymiánu a rozmarýnu. M9su přikryjeme a maso necháme odležet nejlépe až do druhého dne.

2

Ve větším kastrolu rozpustíme přepuštěné máslo a stehna na něm po všech stran opečeme. Vyjmeme a dáme stranou.

3

Na výpeku ze stehen orestujeme očištěnou, nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli. Zalijeme vínem, necháme ho vyvařit, potom přidáme švestková povidla, přilijeme vývar a promícháme. Do kastrolu vrátíme opečená stehna a zvolna je dusíme asi 2h do změknutí (maso můžeme dusit i v troubě, asi při 150 °C).

4

Měkké maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme a ještě propasírujeme přes jemný cedník. Nakonec ji zahustíme nastrouhaným perníkem a zašleháme do ní studené máslo.

Poznámka

Podáváme například s houskovým knedlíkem, ozdobené snítkou rozmarýnu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept