Domácí uzená kachní prsa, čočkový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí uzená kachní prsa, čočkový salát
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 63964 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
40 g | Celer bulvový |
200 g | Čočka červená |
200 g | Čočka jedlá |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
4 ks | Jalovec |
4 ks | Kachní prsa |
1 ks | Klobása Chorizo |
40 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kořen |
4 ks | Rozmarýn čerstvý |
2 ks | Šalotka |
2 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Tymián čerstvý |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 108g |
---|---|
Cholesterol | 116,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 63g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 105,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Celer bulvový, Čočka červená, Čočka jedlá, Cukr krupice, Petržel kořen, Rozmarýn čerstvý, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Kachní prsa, Klobása Chorizo, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí uzená kachní prsa, čočkový salát postup přípravy receptu:
1 | Očištěná kachní prsa naložíme do směsi soli, cukru, tymiánu, rozmarýnu a jalovce. Maso marinujeme nejméně 24 hodin. |
2 | Potom maso opláchneme a udíme v teplém kouři při 90°C asi 25 minut - v udírně, na grilu nebo v hrnci. Uzené maso přiklopíme a necháme v teple dojít. |
3 | Zelenou čočku asi na 30 minut namočíme do studené vody, červenou nemáčíme. Očištěnou kořenovou zeleninu a šalotku nakrájíme na drobné kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm nakrájené chorizo. Přidáme kořenovou zeleninu se šalotkou a vše krátce orestujeme. Přidáme červenou zelenou čočku, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Nakonec salát ochutíme solí, pepřem a balsamicem. |
4 | Uzená kachní prsa nakrájíme na tenké plátky a podáváme s čočkovým salátem. |