Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 63965
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

70 g Bohemia Arašídy solené
390 g Bonbóny karamelové
280 g Čokoláda hořká
6 ks Hrušky
30 ml Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 622 kcal
Kilojoule 2 604kJ
25% Sacharidy 89 g
36% Tuky 27 g
8% Sodík 159 mg
17% Bílkoviny 10 g

Hrušky v karamelu postup přípravy receptu:

1

Šest velkých, vyzrálých a šťavnatých hrušek omyjeme a pečlivě osušíme. Vyložíme pečicí plech alobalem nebo voskovaným papírem, povrch postříkáme olejem ve spreji.

2

Měkké karamely vybalíme, spolu se smetanou ke šlehání je vložíme do vhodné misky a zahříváme je v mikrovlnné troubě dokud se nerozehřejí. Vždy po 30 ti vteřinách promícháme, hmota musí být ve výsledku tekutá, hladká a bez hrudek.

3

Hrušku uchopíme za stopku a namočíme do karamelové hmoty tak, aby nahoře zůstalo asi 2,5 cm nenamočených. Máme-li misku pro namočení příliš mělkou, nabereme karamel na lžíci a hrušku polijeme. Přebytečný karamel necháme odkapat, spodní část hrušky otřeme o okraj misky a odložíme ji na alobal, nebo voskovaný papír. Takto namočíme všech šest hrušek a uložíme je na plechu do chladničky asi na 30 minut ztuhnout.

4

Když karamel na hruškách ztuhne, začneme hrušky namáčet do temperované čokolády. Vrstvu karamelu můžeme zcela překrýt čokoládou, nebo ji můžeme nechat nad čokoládou přečnívat zhruba o 2,5 cm. Necháme odkapat nadbytečnou čokoládu a dokud je ještě měkká, obalíme spodní část hrušky v nahrubo nakrájených solených arašídech.

5

Odložíme hrušky na alobal nebo voskovaný papír a při pokojové teplotě necháme čokoládu na nich zcela ztuhnout.

6

Nechceme-li podávat hrušky během hodiny, každou hrušku opatrně zabalíme do potravinářské folie a uložíme do chladničky. Takto nám vydrží až týden. Před podáváním, po vyjmutí z chladničky necháme hrušky asi 20 minut stát při pokojové teplotě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept