Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 63966

Ingredience

70 g Celer bulvový
1 špetka Chilli koření mleté
2 polévková lžíce Créme fraiche
1 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Divoké koření celé
1 ks Estragon
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
70 g Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
50 ml Olej olivový
50 ml Ouzo - Metaxa Brandy
70 g Petržel kořen
2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
5 ks Rak říční
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
2 ks Tymián čerstvý
1 l Vývar rybí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 578 kcal
Kilojoule 2 420kJ
7% Sacharidy 26 g
49% Tuky 37 g
55% Sodík 1 g
52% Bílkoviny 29 g

Jemná račí polévka postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozehřejeme olivový olej, zlehka na něm orestujeme očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu a přidáme skelety z raků. Vše restujeme asi 15 minut. Potom přidáme rajčatový protlak a přilijeme brandy, zapálíme a skelety se zeleninou flambujeme. Zalijeme rybím vývarem (nebo vodou), přidáme oloupaný česnek, bylinky a koření a vše na mírném ohni prováříme 1 hodinu.

2

Poté přecedíme, vmícháme smetanu a créme fraiche. Zlehka zahustíme máslem a hladkou moukou. Polévku dalších 10-15 minut vaříme, potom mixérem vyšleháme na pěnu nebo propasírujeme přes sítko. Můžeme podávat.

Poznámka

Jako vložku do polévky použijeme maso z raků, popřípadě grilované artyčoky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept