Dušená vepřová líčka s celerovým pyré - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená vepřová líčka s celerovým pyré
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 63967 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Líčka | |
---|---|
0,5 ks | Celer bulvový |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Petržel kořen |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
1 kávová lžička | Sůl |
5 ks | Vepřová líčka |
300 ml | Víno červené |
300 ml | Vývar z hovězích kostí |
Pyré | |
250 g | Brambory |
250 g | Celer bulvový |
30 g | Máslo čerstvé |
400 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 122,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 114,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Petržel kořen, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl, Víno červené, Brambory, Celer bulvový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí , Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vepřová líčka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená vepřová líčka s celerovým pyré postup přípravy receptu:
1 | Česnek nakrájíme najemno, očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky. Vepřová líčka očistíme, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme. Když se líčka zatáhnou, vyjmeme je a do výpeku přidáme nakrájenou zeleninu, cibuli a česnek. Za stálého míchání dusíme asi 20 minut, dokud základ nezezlátne. |
2 | Potom vmícháme rajčatový protlak, ještě chvíli restujeme a přilijeme víno a demi glace (nebo silný hovězí vývar.) Do vroucího základu vrátíme maso a pod pokličkou dusíme v troubě při 160°C doměkka. |
3 | Měkké maso vyjmeme a základ propasírujeme na hladkou omáčku. |
4 | Oloupané brambory a celer uvaříme v osolené vodě doměkka a spolu se studeným máslem a horkou smetanou vyšleháme na jemné pyré. |