Recept

Dušená vepřová líčka s celerovým pyré

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (21%)
ID receptu: 63967
Kategorie: Maso

Ingredience

Líčka
0,5 ks Celer bulvový
3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Petržel kořen
2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
1 kávová lžička Sůl
5 ks Vepřová líčka
300 ml Víno červené
300 ml Vývar z hovězích kostí
Pyré
250 g Brambory
250 g Celer bulvový
30 g Máslo čerstvé
400 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 582 kcal
Kilojoule 2 437kJ
7% Sacharidy 26 g
59% Tuky 44 g
40% Sodík 806 mg
18% Bílkoviny 10 g

Dušená vepřová líčka s celerovým pyré postup přípravy receptu:

1

Česnek nakrájíme najemno, očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky. Vepřová líčka očistíme, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme. Když se líčka zatáhnou, vyjmeme je a do výpeku přidáme nakrájenou zeleninu, cibuli a česnek. Za stálého míchání dusíme asi 20 minut, dokud základ nezezlátne.

2

Potom vmícháme rajčatový protlak, ještě chvíli restujeme a přilijeme víno a demi glace (nebo silný hovězí vývar.) Do vroucího základu vrátíme maso a pod pokličkou dusíme v troubě při 160°C doměkka.

3

Měkké maso vyjmeme a základ propasírujeme na hladkou omáčku.

4

Oloupané brambory a celer uvaříme v osolené vodě doměkka a spolu se studeným máslem a horkou smetanou vyšleháme na jemné pyré.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept