Recept

Plněné křepelky podávané se žlutou řepou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 63968

Ingredience

50 g Chléb pšeničný (bílý)
50 g Houby sušené
1 polévková lžíce Křen
4 ks Křepelka
50 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Ocet vinný
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
1 ks Vejce slepičí
200 g řepa žlutá vařená
50 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 437 kcal
Kilojoule 1 826kJ
4% Sacharidy 15 g
31% Tuky 23 g
12% Sodík 245 mg
73% Bílkoviny 41 g

Plněné křepelky podávané se žlutou řepou postup přípravy receptu:

1

Příprava nádivky: čerstvý bílý chléb zbavíme kůrky a střídku nakrájíme na kostičky. Předem namočené sušené houby překrájíme, orestujeme na másle a spolu s vejcem přidáme k chlebovým kostičkám. Nádivku osolíme, opepříme a přidáme i sekané piniové oříšky a bylinky.

2

Očištěné křepelky vykostíme, osolíme, opepříme a naplníme připravenou nádivkou. V předem vyhřáté troubě je pečeme asi 12 minut při 180 °C.

3

Oloupanou, nasekanou šalotku krátce orestujeme na oleji, přidáme předem uvařenou (nebo upečenou), oloupanou řepu nakrájenou na kostičky a zastříkneme vinným octem. Podle chuti osolíme, opepříme, případně vmícháme trochu nastrouhaného křenu.

4

Plněné křepelky podáváme se žlutou řepou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept