Plněné křepelky podávané se žlutou řepou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné křepelky podávané se žlutou řepou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 63968 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Chléb pšeničný (bílý) |
50 g | Houby sušené |
1 polévková lžíce | Křen |
4 ks | Křepelka |
50 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | řepa žlutá vařená |
50 g | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 181,3mg |
Draslík | 850,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 332,4mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Křen, Křepelka, Ocet vinný, Olej rostlinný, Oříšky piniové, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny řepa žlutá vařená nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné křepelky podávané se žlutou řepou postup přípravy receptu:
1 | Příprava nádivky: čerstvý bílý chléb zbavíme kůrky a střídku nakrájíme na kostičky. Předem namočené sušené houby překrájíme, orestujeme na másle a spolu s vejcem přidáme k chlebovým kostičkám. Nádivku osolíme, opepříme a přidáme i sekané piniové oříšky a bylinky. |
2 | Očištěné křepelky vykostíme, osolíme, opepříme a naplníme připravenou nádivkou. V předem vyhřáté troubě je pečeme asi 12 minut při 180 °C. |
3 | Oloupanou, nasekanou šalotku krátce orestujeme na oleji, přidáme předem uvařenou (nebo upečenou), oloupanou řepu nakrájenou na kostičky a zastříkneme vinným octem. Podle chuti osolíme, opepříme, případně vmícháme trochu nastrouhaného křenu. |
4 | Plněné křepelky podáváme se žlutou řepou. |