Rajčatová polévka s těstovinami a bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová polévka s těstovinami a bazalkou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6397 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Protlak rajčatový |
750 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
155 g | Těstoviny Conchiglie |
1 l | Voda pitná |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 539,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Paprika červená, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Těstoviny Conchiglie, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová polévka s těstovinami a bazalkou postup přípravy receptu:
1 | Rajčata nařízneme, spaříme vroucí vodou, zchladíme studenou, oloupeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a nahrubo nakrájíme. |
2 | Rozpálíme olej a orestujeme asi 10min najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a najemno nakrájenou papriku. |
3 | Poté přidáme rajčata a cca 10min podusíme. Zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, cukrem a rajčatovým protlakem. Pod pokličkou zvolna vaříme dalších 15min. |
4 | Odstavíme a vmícháme bazalku. Polévku necháme mírně vychladnout a rozmixujeme. Vrátíme do hrnce a zvolna zahříváme. |
5 | Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme a vložíme do polévky. Prohřejeme, rozdělíme do misek, můžeme dozdobit lístky bazalky a podáváme. |