Tuňákové telecí - Vitello tonnato - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňákové telecí - Vitello tonnato
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 63970 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
4 ks | Ančovička - filety |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Divoké koření celé |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
1 ks | Mrkev kořen |
100 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Sůl |
750 g | Telecí kýta |
200 g | Tuňák v oleji |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 l | Voda pitná |
1 špetka | Pepř černý mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 367,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 320,5mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Celer řapíkatý, Cibule, Citronová šťáva, Kapary sterilované, Sůl, Telecí kýta, Tuňák v oleji, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Divoké koření celé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňákové telecí - Vitello tonnato postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce s vroucí vodou dáme očištěnou zeleninu, koření, sůl a necháme zavařit. Potom vložíme telecí maso. Vaříme zvolna, na mírném plameni, do změknutí masa asi 1 1/2 hodiny. Měkké maso necháme ve vývaru vychladnout. |
2 | Tuňáka vyklopíme z konzervy, rozmixujeme s ančovičkami, vařenými žloutky, citronovou šťávou, kapary a olejem. (V případě potřeby naředíme trochou vývaru), osolíme, opepříme a necháme dobře vychladit. |
3 | Vychladlé telecí maso nakrájíme na tenké plátky, urovnáme na talíř, potřeme omáčkou, přikryjeme fólií a necháme v chladu uležet. Podáváme studené, případně necháme dojít na pokojovou teplotu. |
Poznámka
Můžeme použít i telecí hřbet nebo svíčkovou.