Recept

Tuňákové telecí - Vitello tonnato

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (21%)
ID receptu: 63970
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

4 ks Ančovička - filety
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Divoké koření celé
1 polévková lžíce Kapary sterilované
1 ks Mrkev kořen
100 ml Olej olivový
1 kávová lžička Sůl
750 g Telecí kýta
200 g Tuňák v oleji
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 l Voda pitná
1 špetka Pepř černý mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 675 kcal
Kilojoule 2 823kJ
2% Sacharidy 7 g
55% Tuky 41 g
30% Sodík 597 mg
118% Bílkoviny 66 g

Tuňákové telecí - Vitello tonnato postup přípravy receptu:

1

Do hrnce s vroucí vodou dáme očištěnou zeleninu, koření, sůl a necháme zavařit. Potom vložíme telecí maso. Vaříme zvolna, na mírném plameni, do změknutí masa asi 1 1/2 hodiny. Měkké maso necháme ve vývaru vychladnout.

2

Tuňáka vyklopíme z konzervy, rozmixujeme s ančovičkami, vařenými žloutky, citronovou šťávou, kapary a olejem. (V případě potřeby naředíme trochou vývaru), osolíme, opepříme a necháme dobře vychladit.

3

Vychladlé telecí maso nakrájíme na tenké plátky, urovnáme na talíř, potřeme omáčkou, přikryjeme fólií a necháme v chladu uležet. Podáváme studené, případně necháme dojít na pokojovou teplotu.

Poznámka

Můžeme použít i telecí hřbet nebo svíčkovou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept