Jednoduchý recept

Kambala s čerstvými hříbky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 63972

Ingredience

400 g Hříbky čerstvé
600 g Kambala
500 g Máslo přepuštěné
1 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 188 kcal
Kilojoule 785kJ
2% Sacharidy 6 g
9% Tuky 6 g
21% Sodík 426 mg
48% Bílkoviny 27 g

Kambala s čerstvými hříbky postup přípravy receptu:

1

Kambalu zbavíme kůže a připravíme z ní čtyři filety – z každé strany dva. Filety mírně osolíme, opepříme a vložíme do zapékací misky s přepuštěným máslem - tj. máslem zbaveným vody.

2

V troubě vyhřáté na 65 stupňů připravené filety pečeme (konfitujeme) asi 10-15 minut.

3

Očištěné čerstvě hříbky nakrájíme na větší kousky (menší houby stačí přepůlit, větší překrojit na čtvrtiny) a orestujeme je na olivovém oleji (nebo na másle.) Osolíme, opepříme, můžeme přidat trochu nadrobno nasekaného česneku či rozmarýnu.

Poznámka

Takto upravené hříbky můžeme podávat i samotné, např. s čerstvým chlebem. Na talíři je můžeme doplnit trochou rukoly či plátky parmezánu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept